Sunday, November 19, 2023

Створіть локацію Global Game Jam у вашому місті!

Локація Global Game Jam - це основний осередок, завдяки якому цей глобальний ігробудувальний рух охоплює все більше і більше міст. На Global Game Jam 2023 біля 40 000 учасників збиралися на 800 локація у понад 100 країнах світу.

В Україні у 2023 році працювали 11 локацій:

  • Кропивницький: Економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті (82 учасники, 22 гри)
  • Львів: Національний університет "Львівська політехніка" (63 учасники, 9 ігор)
  • Одеса: Коворкінг 365 (57 учасників, 15 ігор)
  • Рівне: Заграва, компанія-розробник мобільних ігор (45 учасників, 10 ігор)
  • Вінниця: Академія IT-Step (41 учасник, 9 ігор)
  • Харків: Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" (30 учасників, 7 ігор)
  • Житомир: Державний університет "Житомирська політехніка" (26 учасників, 5 ігор)
  • Київ: Київський національний уніерситет ім. Тараса Шевченка (19 учасників, 4 гри)
  • Черкаси: Академія IT-Step (11 учасників, 2 гри)
  • Дніпро: Академія IT-Step (8 учасників, 2 гри)
  • Суми: Сумський державний університет (4 учасники, 1 гра)

Сподіваємося, як тогорічні організатори, так і нові ініціативні команди долучать ІТ-спільноти свої міст до Global Game Jam 2024.

Зараз можливо організувати як суто фізичну локацію, так і онлайн чи гібридну. 

Повністю віртуальна (онлайн) локація є найпростішим варіантом. Вона матиме прив'язку до міста, але працювати та презентувати свої ігри учасники будуть онлайн. 
Основні задачі координаторів онлайн локації:

  • організувати спілкування між учасниками (створивши телеграм чи дискорд чат, наприклад)
  • допомогти учасникам у формуванні команд. Особливу увагу слід приділити новачкам, які прийшли подивитися, що таке джем, та соромляться активно долучатися. 
  • організувати презентацію ігор або образу після джему, або на наступному тижні після його завершення. Презентації - важлива частина джему, адже GGJ - це, насамперед, соціальний захід, спрямований на розвиток ігробудівної спільноти. І на джемах люди дізнаються, хто з їхнього міста також захоплюється розробкою ігор
Опціональна задача - організація суддівства ігор на локації. Буде чудово, якщо буде можливість залучити спонсорів, які нагородять учасників символічними сувенірами, але це не обов'язково.

Гібридна чи суто фізична локація - більш трудомісткий варіант, але як показали конференції 2023го року, багато розробників ігор вже хотіли б повернутися до фізичних зустрічей замість онлайну. Тут координатор забезпечує місце, де учасники можуть зібратися, надає доступ до інтернету, а також - місце для презентацій ігор. Але все визначається саме можливостями координатора та локації. Можна, наприклад, працювати онлайн, а зібратися фізично лише на час презентацій. Чи задати години роботи локації, у які на неї можуть приходити учасники попрацювати. 

Важливо: в реаліях російської терористичної загрози, слід проінформувати учасників, які збираються фізично, про те, де їм знайти найближче укриття.

Для подачі даявки на реєстрацію локації зайдіть на сайт https://globalgamejam.org/, заведіть собі акаунт та натисніть кнопку Host a Jam Site. Далі заповніть необхідну інформацію та подайте заявку.

Повна інструкція координаторам локацій на сайті globalgamejam.org

З міркувань безпеки українські локації знаходитимусться у невидимому режимі до самого джему, а для реєстрації самих учасників ми створили загальну гугл форму

Щодо будь-яких питань по проведенню Global Game Jam звертайтеся, будь ласка на email: alexey@globalgamejam.org, телеграм: t.me/Airapport або фейсбук: fb.com/izvalov.

No comments:

Post a Comment